В мене була думка про використання циркулярки для заточки, але ряд мінусів відкинув цю думку.
1. Не можна подати воду.
2. Не бажано сипати іскрами в систему, яка -зазвичай працює з тирсою.
3. Половину диска заховано в столі. Відповідно велике обмеження у використанні.
Крім того сама основа з наждаком не становить великої складності у виготовленні.
maestrostolar написав:
700х450 пкс- трохи замалі
Думаю тут не розмірах справа. У Вас монітор не набагато більший. Просто якість фото низька. Було малувато світла, велике зерно. При нагоді перефотографую.
По запитаннях.
1. Зварні конструкції мені давно не шкодять. Є способи зварювання точних і рівних конструкцій.
2. Так, шайби можна міняти. Я, наразі, використовую все д.32
3. Обмеження прямого підходу до диску регулюється нижнім ближнім гвинтом (фото 8159n). Притиск до заточного круга на відчуття. Я передивився десятки заточних станків і дійшов висновку, що високу точність притиску забеспечують хіба станки за дестки тисяч доларів. Примітивні саморобки з обмеженням - це просто самообман. Враховуючи те, що алмазний круг знімає дуже мало металу і те, що десятка плюс чи мінус не погіршить якості різання дерева я вирішив відмовитись від бездарних забав.
4. Люфт, звичайно, присутній. Саме завдяки люфту існує рух. В даному місці величинв люфту ніяк не впливає на якість заточки.