Ну...звичайно я трохи загнув, але з іншого боку таких систем раніше ніхто і не робив. Дизайн колишніх радіоприймачів і навіть автомобілів ми також памятаємо. Я памятаю і свої творіння в минулому. Щоб поправити дизайн треба було перемальовувати ескізи. Дизайн я вилизував біля місяця і за цей час міг перемалювати майбутній виріб до пяти раз. На більше нервів не вистачало. А на компютері я за вечір можу змінити десяток варіантів, поставити їх в ряд, показати знайомим, зняти розміри і зробити точну копію.
Мені трохи навіть не зручно надцятий раз пояснювати переваги компютерного моделювання. Особливо тоді, коли хтось показує готовий виріб і погоджується з делікатною критикою, що і тут можна було посунути, і тут трохи не те. Після компютера виріб можна критикувати тільки за відсутність смаку, який до речі можна компенсувати відповідними друзями чи близькими. Ну і як на додаток всі складності виготовлення видно відразу і вони легко прораховуються. До речі я з деревом часто працюю так як з металом. Просто роблю по розмірах і майже не припасовую. Так простіше робити складні вироби.
Хоча, напевно, все це я написав даремно. Напевно багатьох моя позиція просто нервує. Знаю це на прикладі мого батька. Його нервує сама згадка про компютер. Ніякі пояснення про компютер як інструмент та його можливості він не сприймає. А має дві вижчі освіти. Одного разу, коли почали робити сходи(бетонні, всього 7 шт.) навіть посварились. Він хотів їх робити з верху, а знизу вже як вийде. Я на компютері намалював дві моделі з точним прорахунком того, що буде і знизу і зверху. В результаті сходи робились без мене. Тож прошу вибачення, якщо когось зачепив.