WoodMaster.in.ua

Український столярно-меблевий форум "Майстер"

Меблі та столярні вироби   

  
Сьогодні: 08 грудня 2023, 09:23
Пошук від Google

Активні теми

Часовий пояс : UTC + 2 годин [ Літній час ]

Створити нову тему Відповісти  [ 8 повідомлень ] 
Автор Повідомлення
Повідомлення:#1  ПовідомленняДодано: 01 вересня 2021, 23:15 
Офлайн

Показаних робіт: 0
Дякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.
На початку літа встановили новий лічильник і з тих пір я, 20-річний парубок що не має роботи не знаю куди подітися від претензій батьків про великі рахунки за електроенергію. Я поблюбляю свіже повітря. Коли було тепло ще можна було терпіти. А зараз вночі температура опускається нижче 16 і при відкритих дверях в кімнаті холодно тому я включаю поряд обігрівач. А що буде взимку коли вже навіть закриття дверей не допоможе?

Таке мабуть більше нікому крім мене не треба тому і нема в продажі.

Моя ідея у тому аби зробити над ліжком якби кімнату (будку) із дерева і гріти тільки її.
------------------------
Її довжина має бути 250см, ширина 140 см, висота 220 см. Я не знаю з чого робити каркас
В її передній частині з обох боків має бути отвір (вентиляційний) в котрий має бути вставлена трубка що веде до якби напів-ящика над головою. Туди має бути вставлено кулери (таких як для компа) і на видув. Тобто кулер видуває повітря в один отвір і тиск всередині падає від чого засмоктується свіже повітря через інший і спершу воно йде до голови.

Щоб голова не так вдарялася в ящик його треба обростити якоюсь ватою і зробити регульованим (вверх-вниз)

Вся ця будка також має буть з одиночними отворами по всій площі, яке розраховане так що якщо всередині обігрівач раптом зламається і не вимкнеться то щоби температура всередині не піднялася вище 80 градусів вгорі що може спричинити пожежу. І взагалі всередині мають бути якісь клапани і електроніка щоби відкривати отвори в разі підвищення температури вище норми але то додатковий бюджет тож спершу треба зробить звичайні отвори.
----------------------------------------
Власне технічні питання
1) З чого зробити каркас для 250*140*220 см щоб воно витримало саме себе+оббивку+раптове навантаження? В каркас включити тримачі ящика над головою і трубки (теж із дерева). До речі який найекологічніший матеріал для трубок?
2) Де взяти металеву чи тканинну сітку (як вона зветься) щоб натягнути на цвяхах на тому каркасі?
3) Яка тканина чи матеріал відносно екологічні та теплоізоляційні для оббивки всередині?
4) Чим оббити та пофарбувати його ззовні враховуючи що яд з фарби буде проникати через вентиляційні отвори?
--------------
Якщо Ви вважаєте це жартом то скажіть хоча би як зробити каркас. Якщо не цей то помешне. Головне що ліжко над яким він буде, має довжину 190 і ширину 100см і висоту бильця 60 см. .

Піднятись догори

ПП

Повідомлення:#2  ПовідомленняДодано: 03 вересня 2021, 15:39 
Офлайн

Показаних робіт: 7
Дякував: 315 раз.
Подякували: 98 раз.
не зрозумів, навіщо та будка... :?

Піднятись догори

ПП

Повідомлення:#3  ПовідомленняДодано: 04 вересня 2021, 02:02 
Офлайн
Адміністратор

Показаних робіт: 33
Дякував: 29 раз.
Подякували: 118 раз.
dsvtl написав:
Якщо Ви вважаєте це жартом

Ну да, трохи схоже
Якщо по суті
1. Самий екологічний матеріал, звичайно, дерево. Але до нього треба купа станків. Наступний - МДФ або ДВП.
2. Про сітку не зрозумів.
3. Для теплоізоляції пінопласт повинен підійти. Хоча при пожежі (не дай Бог) він виділяє величезну купу їдкого диму.
Можна зробити щити з двох листів ДВП з повітряною прослойкою (через рейки).
4. Фарбувати, думаю, не варто. Може просто шпалери.

Піднятись догори

ПП

Повідомлення:#4  ПовідомленняДодано: 04 вересня 2021, 02:06 
Офлайн
Адміністратор

tpsega написав:
не зрозумів, навіщо та будка

Кімната в кімнаті. Для економії тепла.
Хоча економія буде не велика. Дихати чимось треба. Відповідно повітря все одно треба гріти і випускати.

dsvtl, у Вас квартира чи свій будинок?

Піднятись догори

ПП

Повідомлення:#5  ПовідомленняДодано: 05 вересня 2021, 04:20 
Офлайн

Показаних робіт: 0
Дякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.
У моїх батьків квартира з неутепленими дерев'яними вікнами так що в будь-яку пору року вітер свистить. На пластик не міняємо чомусь... кажуть що шкідливо дуже.
Я чимось хворію... не знаю чим. Щось по гастро. Я худий і обмін речовин поганий. Я мерзляк.
Додатково у мене ще є якась психологічна проблема. Коли я одягаю сорочку чи носки чи штани то воно муляє і це мене дуже дратує і я то все знімаю тож хожу тільки у трусах і в майці.

Сплю у залі і тут чомусь завжди холодно. Так що якщо я засинаю без поставленого поряд тепло-вентилятора то просинаюся з хворим горлом наступного дня. Горло проходить через пару годин але не приємно. Так можна і коронавірус підхопити а може вже підхопив. Важко було на початку літа (холодно), важко і зараз. А що ж зимою.
Зараз включаю тепловентилятор в середньому по 3 години в день, іноді 5 годин+ в день. Минулі роки зимою включав цілодобово.
А на початку літа прийшли із жека і поміняли лічильник. Став оце при таких умовах 1 мегават-год+ за місяць давати. Ще правда бойлер є і я люблю водою грітися ніяк не відлипаючи від крана. Але якби б у квартирі було тепло то не грівся.
Думаю якщо проблему не вирішити то зимою батьки не дадуть грітися. Можна померти і не в жарт від коронавіруса.

Peter написав:
Хоча економія буде не велика.

Був поставив поверх ліжка стіл а зверху одіял накідав то так спати з головою можна і на багато тепліше. І головне що одіяло так до тіла не торкається і не дратує. Оце хочу повторити конструкцію стола тільки щоб замість дошки
Peter написав:
Про сітку не зрозумів.

От замість отої дошки яка робить 4 палиці столом треба поставити сітку і по бокам також. І потім утеплювати поверх тої сітки.
І щоби стіл був великий щоб я туди поміщався стоячи.
Крім економії тепла буде економія сердечного ритма бо коли я не під столом тим то відчуваю себе більш не захищеним. Боюся всяких комарів, павуків і т.д. А ще так набагато спокійніше спати (економія психіки)
Peter написав:
Дихати чимось треба. Відповідно повітря все одно треба гріти і випускати.

Я зрозумів що мабуть Ви не змогли внікнути бо не володієте екстрасенсорними навиками. Я спробую "побудувати" з блоків та намалювати в програмі 3д, Google Sketch Up. 3д модель ліжка взяв готову а змінити розмір не зміг. в мене 2 рази менше ліжко в ширину. Все криво але має стать хоч щось зрозуміло що я хочу.

Далі лінь хочеться спать. Не відправляти повідомлення теж не охота.
Кулер має видувати вверх повітря в трубу, а з боків воно має засмоктуватися. Я там ще не намалював ящик який має буть над головою щоб не втрачати тепло.

Але головне. Мені треба так розрахувати той каркас щоб він, маючи вказані раніше розміри тримав 3 своїх ваги та не розвалювався Я хочу з городньої бузини робить, її повним-повно
У якості клея рідкі цвяхи. Мотузки+ дроти.
Ота труба що на малюнку мабуть теж має бути зроблено з шматків бузини. Але головне то каркас. Бо я б вже почав будувати аби знав 100% що воно не розвалиться.

У батька є дача і він хоче тою бузиною топити взимку щоб зекономити і єдиний спосіб вмовити його це показати готовий розрахунок що воно буде працювать

Піднятись догори

ПП

Повідомлення:#6  ПовідомленняДодано: 14 вересня 2021, 15:22 
Офлайн
Адміністратор

dsvtl написав:
На пластик не міняємо чомусь... кажуть що шкідливо дуже.

З пластиком та ж історія. Головна проблема не в тому, що він виділяє шкідливі речовини, а в тому, що треба ж чимось дихати. А він ізолює квартиру намертво. Ось від цього починаються грибки і різні хвороби. Зараз для пластикових вікон існують різні системи провітрювання, але тоді виникає питання: для чого спочатку намертво ізолювати, а потім робити отвори? :)

То ж у Вас вийде те ж саме. Ізоляція з продувкою.
Лікарі тут дають просту пораду: спати треба в прохолодному приміщенні під теплою ковдрою.

Піднятись догори

ПП

Повідомлення:#7  ПовідомленняДодано: 14 вересня 2021, 15:40 
Офлайн
Адміністратор

dsvtl написав:
у мене ще є якась психологічна проблема.

Я не лікар, але вважаю, що в таких випадках треба фактами переконати самого себе. Наприклад, всіх ходять одягнені і сплять під ковдрою. Ніхто не скаржиться і нікому це не шкодить. Тож це нормально і треба до цього звикнути.

dsvtl написав:
включаю тепловентилятор

Ось це більш шкідливо. Тепловентилятор пересушує повітря. Треба додатково зволожувати повітря та використовувати повільне нагрівання повітря. Тобто батареї. Можна і електричні. Головне з великою площою передачі тепла.

dsvtl написав:
Я хочу з городньої бузини робить

Нажаль мені не відомо що це таке. Фото може якесь?
В любому випадку потрібен каркас. Можливо з деревяних брусків.

Піднятись догори

ПП

Повідомлення:#8  ПовідомленняДодано: 14 вересня 2021, 15:47 
Офлайн
Адміністратор

І головне. Напевно не варто повторювати ефект пластикових вікон: намертво ізолювати і заводити повітря трубами. Може буде достатньо зробити не щільні стінки будки, щоб повітря самостійно потрохи циркулювало?

Піднятись догори

ПП

Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 8 повідомлень ] 

Часовий пояс : UTC + 2 годин [ Літній час ]

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Ви не можете створювати нові теми на форумі
Ви не можете відповідати на теми на форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення на форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення на форумі
Ви не можете додавати файли на форумі